دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

میشل عون برای دیدار با بشار اسد وارد سوریه شد

رئیس‌جمهور سابق لبنان در سفر به سوریه وارد مرز این کشور شد و قرار است با بشار اسد دیدار کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 06
کد خبر: ۱۸۷۹۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، «میشل عون» رئیس‌جمهور سابق لبنان امروز (سه شنبه) در سفر زمینی وارد مرز سوریه شد و از آن‌جا به سمت دمشق حرکت کرد.

 

به نوشته وبگاه النشره، این سفر پس از ۱۴ سال صورت می‌گیرد. او صبح امروز به همراه «بیار رفول» وزیر امور ریاست‌جمهوری سابق راهی مرز سوریه شد و در آن‌جا مورد استقبال «علی عبدالکریم» سفیر سوریه در لبنان قرار گرفت.

 

النشره به نقل از منابع لبنانی نوشت که رئیس‌جمهور سابق لبنان در این سفر قصد دارد بر ادامه روابط و موضع راهبردی «جریان ملی آزاد» در قبال سوریه تأکید کند. او همچنین قصد دارد به بشار اسد توضیح دهد که مخالفتش با انتخاب «سلیمان فرنجیه» برای پست ریاست‌جمهوری لبنان (گزینه حزب‌الله) ارتباطی به موضع او در قبال سوریه ندارد، بلکه به عقیده او در در صورت انتخاب فرنجیه، «اجماع گروههای مسیحی» به خطر خواهد افتاد.

 

میشل عون آخرین بار در سال ۲۰۰۹ و پیش از انتخابات پارلمانی آن زمان به دمشق رفته بود. سفر کنونی او به سوریه و دیدار با بشار اسد از چند جهت قابل توجه است.

 

اول اینکه میشل عون همواره از مخالفان سرسخت حضور ارتش سوریه در لبنان بود و درگیری سختی نیز میان نیروهای وفادار به او با ارتش سوریه در سال ۱۹۸۹ رخ داد که در نهایت منجر به تبعید خودخواسته میشل عون به فرانسه شد. او در سال ۲۰۰۵ پس از خروج ارتش سوریه از لبنان به بیروت بازگشت. رابطه او در تمام این سال‌ها شاهد فراز و نشیب زیادی بود، میشل عون در سال‌های بحران سوریه نیز همواره حامی دولت بشار اسد بود، اما در طول دوره ریاست‌جمهوری خود سفری به سوریه نداشت.

 

از سوی دیگر، سفر رئیس‌جمهور سابق لبنان به سوریه در شرایطی انجام می‌شود که لبنان بار دیگر وارد خلأ ریاست‌جمهوری شده و از اکتبر سال گذشته که دوره میشل عون به پایان رسید، این کشور هنوز رئیس‌جمهور ندارد.

 

در این راستا احزاب اپوزیسیون لبنان روز یکشنبه «جهاد ازعور» را به عنوان نامزد خود برای پست ریاست‌جمهوری اعلام کردند. «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان نیز اعلام کرد که جلسه رأی‌گیری برای انتخاب رئیس‌جمهور در تاریخ ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) برگزار خواهد شد. حزب‌الله و جنبش امل نیز پیش از این «سلیمان فرنجیه» را نامزد خود برای این پست تعیین کرده بودند، گزینه‌ای که با مخالفت «میشل عون» و جبران باسیل» مواجه شده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار